Noticies

La Conca d’Òdena, seu d’una prova pilot sobre mobilitat intel·ligent

vehicle elèctric MOBICO

El servei compartit de vehicle elèctric MOBICO ja té 131 usuaris que han fet 166 desplaçaments en un mes i mig

  • El Projecte està impulsat per l’Associació de municipis per la mobilitat AMTU, la Mancomunitat de la Conca d’Òdena i l’Ajuntament de Castellolí, en col·laboració amb les empreses SEAT:CODE, Circuit Parcmotor i Servisimó
  • S’han recorregut 2.394 Km en vehicles elèctrics MOBICO que han suposat un estalvi de 0’35 tones de CO2 per al medi ambient

Mobico i Conca Comerç regalen minuts de vehicle elèctric a qui compri en proximitat.

La plataforma online de serveis als comerços i la restauració de proximitat de la Conca d’Òdena, Conca Comerç, ha arribat a un acord amb el servei de vehicle elèctric compartit MOBICO per llançar una campanya inèdita: per cada 10€ gastat en un comerç de proximitat, l’usuari n’obtindrà un de gratuït per utilitzar les motos i els cotxes elèctrics distribuïdes als set municipis de la Conca d’Òdena.

La campanya té com a objectiu promoure el comerç de proximitat i, alhora, la mobilitat sostenible; comprant prop de casa s’ajuda al teixit comercial del municipi i desplaçant-se en vehicle elèctric no es contamina. Mobico té actualment una flota de cotxes i motos elèctrics distribuïts pels set municipis de la Conca d’Òdena (Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, La Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí), i per utilitzar-los només cal descarregar-se l’APP MOBICO. Els vehicles Mobico es poden aparcar sense pagar a la zona blava.

Per beneficiar-se de la campanya només cal haver comprat en un dels 300 establiments (comerços, restaurants i parades de mercat) de la plataforma Conca Comerç, descarregar-se l’APP Mobico i enviar una foto del tiquet de compra al número de whatsapp que indica l’aplicació. Automàticament, s’ingressa 1 “mobico coin” per cada 10 euros gastats. La campanya ha estat ideada per la Mancomunitat de la Conca d’Òdena i està en marxa des d’aquest dilluns 22 de novembre i fins al 31 de desembre o fins a exhaurir els recursos disponibles. Es pot trobar més informació a concacomerç.cat.


Benvolguts/des,

Us enviem aquest correu com a usuaris actius del servei MOBICO per comunicar-vos que des d’avui dia 27 d’octubre el servei, amb la passarel·la de pagament associada, està llest i a ple rendiment. 

Tal i com podreu veure a la mateixa pàgina web www.mobico.cat/notícies hi apareixen unes instruccions molt senzilles per actualitzar la versió de l’app, incloure una targeta bancària pel pagament dels trajectes realitzats i disfrutar i fer ús del servei.

Amb tota la il·lusió de l’equip MOBICO us convidem a fer-ne ús.

Gràcies


Els municipis de la Conca tindran un servei de transport compartit en vehicle elèctric

Aquest mes de setembre l’Associació de municipis per la Mobilitat i Transport Urbà (AMTU), la Mancomunitat de la Conca d’Òdena (MICOD) i l’Ajuntament de Castellolí posen en marxa, juntament amb SEAT:CODE i Circuit Parcmotor Castellolí, el primer projecte de mobilitat intel·ligent en zones periurbanes per tal de comprovar com funciona el car-sharing o les conegudes propostes de mobilitat intel·ligent compartides que ja funcionen a les grans ciutats. Un projecte sota el nom de MOBICO que inclou Mobilitat – Intel·ligent – Conca d’Òdena. 

D’aquesta manera, els set municipis de la MICOD –Castellolí, Igualada, Jorba, La Pobla de Claramunt, Òdena, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí-, es dotaran d’una flota de vehicles elèctrics per afavorir la mobilitat de la comarca. Un cop es posi en marxa el servei, tots els veïns dels set municipis de la Conca d’Òdena podran llogar vehicles elèctrics com patinets, cotxes i motos a través de l’App Mobico, i retornar-los a qualsevol dels municipis de la Conca.


Un projecte pioner sobre mobilitat intel·ligent a la Conca d’Òdena

Aquest setembre es posa en marxa a la Conca d’Òdena una flota de vehicles que incorpora la tecnologia que ha desenvolupat SEAT:CODE i el software de gestió, reserva i funcionament per a compartir vehicle a través de l’APP MOBICO, llogant-lo per hores segons la usabilitat. Cada usuari es donarà d’alta al sistema i podrà utilitzar els vehicles segons el seu interès, deixant-lo en zones aparcament que trobarà en cadascun dels 7 municipis que formen la Conca d’Òdena i el projecte de mobilitat intel·ligent MOBICO. En el moment de l’arrencada del servei hi haurà disponibles cotxes, motos i patinets elèctrics.

La flota de vehicles es distribuirà segons el número d’habitants a cada municipi, la presència d’un polígon industrial que generi desplaçaments per la seva capacitat de generar llocs de treball o les distàncies i vies d’interconnexió entre els set municipis de la Conca d’Òdena, i d’altres consideracions estudiades municipi per municipi.

L’objectiu principal del projecte MOBICO és, entre d’altres, connectar els municipis de la Conca d’Òdena facilitant els desplaçaments de la població ja que la limitació del transport públic a les zones industrials obliguen a utilitzar el vehicle privat per a desplaçar-se a la feina. 

D’aquesta manera, es millorarà la mobilitat dels ciutadans de la Conca, serem pioners, i es posarà en marxa un nou model de mobilitat reduint la contaminació i l’ús del vehicle privat. A més, s’alliberaran places d’aparcament que en un futur poden servir per a dotar-les de zones verdes o d’altres espais d’interès per a cada municipi, fomentant la intermodalitat com funciona amb èxit a les grans ciutats.


El projecte de vehicle compartit a la Conca d’Òdena Mobico es presenta al Congrés Internacional de la Mobilitat

El proper dilluns 27 de setembre es posa en marxa a la Conca d’Òdena MOBICO, un servei compartit de vehicle elèctric que permetrà, a través d’una APP, llogar per minuts cotxes, motos i patinets elèctrics per desplaçar-se a qualsevol punt dels set municipis de la Mancomunitat. El llançament del projecte té repercussió nacional, ja que es tracta de la primera prova pilot de mobilitat intel·ligent que es farà al país fora de l’àrea metropolitana.

És per això que aquesta mateixa setmana, MOBICO es presenta a l’International Mobility Congress (IMC), el primer congrés de mobilitat que se celebra a Sitges els dies 21 i 22 de setembre i que reunirà prop de 800 professionals del sector per buscar solucions aplicades a la mobilitat en l’entorn local. El projecte formarà part de la ponència que hi presentarà l’empresa Seat:Code, i també hi serà present a través de la presentació del Cellnex Mobility Lab i Circuit Parcmotor Castellolí.

Mobico està impulsat per la Mancomunitat de la Conca d’Òdena (MICOD), l’Associació de municipis per la Mobilitat i Transport Urbà (AMTU), l’Ajuntament de Castellolí, l’empresa SEAT:CODE i Circuit Parcmotor Castellolí, amb el suport de Servisimó. Es tracta d’un projecte de “car-sharing”, un nou model de mobilitat que redueix la contaminació i l’ús del vehicle privat. A més, s’alliberaran places d’aparcament que en un futur poden servir per a dotar-les de zones verdes o d’altres espais d’interès per a cada municipi, fomentant la intermodalitat com funciona amb èxit a les grans ciutats.

La posició estratègica de la Conca d’Òdena que limita amb sis comarques més, situada a la Catalunya interior i ben connectada amb tot Catalunya, i amb realitats molt diferents entre municipis, ha fet que sigui una bona zona per a executar aquesta primera prova pilot com a exemple semi urbà. La Conca té una activitat aproximada de 200.000 desplaçaments diaris generalment en vehicle privat a causa de la separació entre municipis.

A més de ser presentat al Congrés Internacional de la Mobilitat, el servei MOBICO també tindrà presència a l’estand que la MICOD tindrà a FirAnoia aquest proper cap de setmana.


La Conca d’Òdena, territori escollit per a la prova pilot 

La posició estratègica de la Conca d’Òdena que limita amb sis comarques més, situada a la Catalunya interior i ben connectada amb tot Catalunya, i amb realitats molt diferents entre municipis, fa que tingui els ingredients suficients per plantejar-se que sigui una bona zona per a executar la primera prova pilot com a exemple semi urbà de servei compartit de vehicle elèctric. La zona de la Conca té una activitat aproximada de 200.000 desplaçaments diaris generalment en vehicle privat a causa de la separació entre municipis. 

MOBICO serà la primera prova pilot del país en un entorn fora de l’àrea metropolitana i centrat en zones d’interior de Catalunya que testejarà un model exportable a altres indrets del país. És una proposta sostenible, pionera, inclusiva i multiplataforma que es desplegarà arreu del territori perquè estigui a l’abast de tothom amb la garantia que tota la ciutadania tingui dret a la mobilitat. 

Sota el servei de ‘mobilitat a demanda’ cada usuari obrirà l’aplicació i farà ús del servei quan tingui una necessitat de mobilitat. Gràcies a la prova pilot que arrenca aquest mes de setembre de 2021, s’originarà un entorn favorable, un Living Lab pel tractament de les dades extretes de l’experiència de la Conca d’Òdena i que s’utilitzaran per a extreure conclusions, planificar i dissenyar polítiques de mobilitat sostenible dimensionant les línies existents de transport públic i privat per a crear un entorn per al desenvolupament empresarial de nous serveis i propostes en l’àmbit de la mateixa mobilitat. 

La mobilitat sostenible avança cap a nous models on cal tenir adaptabilitat per poder integrar totes les opcions en un model de mobilitat ciutadana inclusiu i intermodal. Aquesta prova pilot provocarà un canvi de paradigma ja que ens situarà a la Mobilitat 360º amb l’ús de vehicles compartits per a la mobilitat de la ciutadania, amb un benefici econòmic  de cara als conductors i usuaris finals.


Mobico, present a FirAnoia

Aquest darrer cap de setmana de setembre, el servei de vehicle elèctric compartit Mobico ha estat present a la fira multisectorial FirAnoia organitzada per Fira d’Igualada. Dins de l’estand de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena s’han exposat els vehicles elèctrics de Mobico (cotxe, moto i patinet) durant els tres dies que ha durat la Fira, instal·lada al Passeig Verdaguer d’Igualada. També s’han repartit flyers informatius i s’han resolt dubtes de manera personalitzada.

Han estat moltes les persones que s’han interessat pel servei, que es llançarà properament a la Conca d’Òdena; un bon indicador de l’èxit que s’espera que tingui aquesta prova pilot de mobilitat urbana i sostenible que permetrà als veïns dels municipis d’Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, La Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí fer els seus desplaçaments diaris de manera còmoda i ràpida.